خصوصیات و شرایط خانه‌های هوشمند

به کمک یک مشاور یا کارشناس دیجیتال مارکتینگ احتیاج دارید؟

تاریخ انتشار: 09 تیر، 1400 تاریخ آپدیت: 24 مهر، 1401 نویسنده: تیم تولید محتوا

خصوصیات و شرایط خانه‌های هوشمند

 

خانه‌های هوشمند، به خانه‌هایی گفته می‌شود که در آن می‌توان وسایل و دستگاه‌ها را با استفاده از تلفن همراه یا سایر دستگاه‌های تحت شبکه از راه دور، با اتصال به اینترنت کنترل کرد. برخی از دستگاه‌های موجود در یک ساختمان هوشمند با اتصال به اینترنت به کاربر این اجازه را می‌دهند تا از راه دور، به عملکردهای دستگاه ازجمله تنظیم دما، تنظیم روشنایی و حتی سینمای خانگی دسترسی و آنها را کنترل کند.

 

نحوه کنترل لوازم در خانه‌های هوشمند

 

کنترل لوازم خانگی در سیستم خانه هوشمند

 

دستگاه‌های یک خانه هوشمند به یکدیگر متصل هستند و می‌توان از طریق یک نقطه مرکزی مانند تلفن هوشمند، تبلت، لب تاپ یا کنسول بازی به آنها دسترسی پیدا کرد. قفل درب‌ها، تلویزیون، ترموستات، مانیتورهای خانگی، دوربین‌ها، لامپ‌ها، روشنایی‌ها و حتی وسایلی مانند یخچال را می‌توان از طریق یک سیستم اتوماسیون خانگی کنترل کرد. این سیستم بر روی تلفن همراه یا سایر دستگاه‌هایی که به اینترنت متصل می‌شوند، نصب می‌شود و کاربر می‌تواند طبق برنامه‌های زمانی، برخی تغییرات را در دستگاه‌ها ایجاد کند.

 

صرفه جویی در انرژی با خانه هوشمند

لوازم‌خانگی هوشمند دارای مهارت‌های خودآموزی هستند تا بتوانند برنامه‌های صاحب‌خانه را یاد بگیرند و در صورت لزوم تنظیماتی را انجام دهند. خانه‌های هوشمند که با کنترل روشنایی فعال می‌شوند، به صاحبان خانه اجازه می‌دهند تا در مصرف برق صرفه‌جویی کنند، با کاهش مصرف برق آنها کم‌ترین هزینه را برای انرژی پرداخت خواهند کرد. برخی از سیستم‌های اتوماسیون خانه در صورت تشخیص حرکت در خانه به صاحب‌خانه هشدار می‌دهند و صاحب‌خانه می‌تواند افراد نزدیک به محل را آگاه کند تا در صورت بروز مشکل با پلیس یا آتش‌نشانی تماس بگیرند. سرویس‌هایی مانند زنگ درب هوشمند، سیستم امنیتی هوشمند و لوازم‌خانگی هوشمند، همه بخشی از فناوری اینترنت اشیا (IoT)  هستند که به این سیستم متصل می‌شوند، شبکه‌ای از اشیاء فیزیکی که می‌تواند اطلاعات الکترونیکی را جمع‌آوری و به اشتراک بگذارد. می‌توان گفت امنیت و کارایی مهم‌ترین دلایل افزایش استفاده از فناوری خانه‌های هوشمند است.

 

انواع سیستم‌های مورد استفاده در خانه هوشمند

 

خانه هوشمند و استفاده از سیستم وایرلس

 

در خانه‌های هوشمند می‌توانید از سیستم‌های بی‌سیم وایرلس، سیستم‌های با سیم سخت‌افزاری یا هر دو استفاده کنید. نصب سیستم‌های بی‌سیم راحت‌تر است. استفاده از یک سیستم اتوماسیون خانگی بی‌سیم با ویژگی‌هایی مانند روشنایی هوشمند، کنترل آب‌وهوا و امنیت می‌تواند چندین هزار دلار هزینه داشته باشد و این امر نسبتا مقرون‌به‌صرفه است. از طرف دیگر، سیستم‌های سخت‌افزاری قابل‌اطمینان تر هستند و به طور معمول هک کردن آنها دشوارتر است. وجود یک سیستم سخت‌افزاری در خانه می‌تواند ارزش یک خانه را به هنگام فروش افزایش دهد، اما یک اشکال هم وجود دارد، این سیستم‌ها نسبتاً گران هستند. نصب یک سیستم هوشمند لوکس و سخت افزاری با سیم می‌تواند، ده‌ها هزار دلار برای صاحب‌خانه هزینه داشته باشد.

 

استقبال از خانه‌های هوشمند

بازار جهانی هوشمند سازی خانه در سال 2016 حدود 24 میلیارد دلار برآورد شده است. انتظار می‌رود این رقم در سال 2022 با استقبال مردم از فناوری خانه‌های هوشمند به 53.5 میلیارد دلار برسد. انتظار می‌رود سرگرمی‌های ویدئویی بزرگ‌ترین مؤلفه فناوری خانه‌های هوشمند باشند و به دنبال آن خدمات امنیت و نظارت بر خانه از اهمیت بالایی برخوردار باشند.

 

مزایا و معایب خانه‌های هوشمند

 

مزیت های خانه های هوشمند

 

نصب یک سیستم فناوری هوشمند در خانه، آسایش و رفاه را برای صاحب‌خانه به ارمغان می‌آورد. به جای کنترل لوازم‌خانگی، ترموستات، روشنایی و سایر لوازم با استفاده از دستگاه‌های مختلف، صاحب‌خانه می‌تواند همه لوازم را با استفاده از یک دستگاه که معمولاً تلفن هوشمند یا تبلت است، کنترل کند.

در خانه‌های هوشمند ازآنجاکه کنترل لوازم با یک دستگاه قابل‌حمل امکان‌پذیر است، کاربران می‌توانند در صورت بروز مشکل در خانه خود، اعلان‌ها و به‌روزرسانی‌ها را به راحتی دریافت کنند. به‌عنوان مثال، زنگ درب‌های هوشمند به صاحب خانه این اجازه را می‌دهند، زمانی که در خانه نیستند و فردی زنگ درب را می‌فشارد، بتواند فرد را  ببینند و با او تماس بگیرد. کاربران می‌توانند درجه حرارت داخلی خانه، روشنایی و لوازم‌خانگی را نیز به خوبی تنظیم و کنترل کنند.

با هزینه راه‌اندازی سیستم هوشمند، صاحب‌خانه می‌تواند از پس‌انداز قابل‌توجهی در مقابل هزینه نکردن برای انرژی، بهره‌مند شوند. می‌توان از لوازم‌خانگی و لوازم الکترونیکی استفاده بیشتری کرد و در مقابل هزینه‌های انرژی را نیز کاهش داد.

 

مشکل امنیت در خانه های هوشمند

 

درحالی‌که ساختمان هوشمند راحتی، آسایش و صرفه‌جویی در هزینه را برای صاحب‌خانه به دنبال دارد، اما  هنوز برای استفاده از این فناوری چالش‌هایی وجود دارد. خطرات امنیتی و سایر مشکلات همچنان سازندگان و کاربران این فناوری را آزار می‌دهد. به‌عنوان مثال هکرهای ماهر می‌توانند به لوازم خانگی متصل به اینترنت در خانه هوشمند دسترسی پیدا کنند. در اکتبر 2016، یک بات نت به نام Mirai به دستگاه‌های متصل به DVR که یک سیستم ضبط کننده دیجیتالی است، دوربین‌ها و روترها نفوذ پیدا کرد و تعداد زیادی از وب سایت‌های اصلی را هک کرد.

از اقدامات لازم برای کاهش خطرات و حملات به سیستم خانه‌های هوشمند می‌توان به حفاظت از لوازم‌خانگی و دستگاه‌های هوشمند با یک رمز عبور مناسب و امن، استفاده از رمزنگاری در صورت دسترسی و دسترسی و اتصال فقط با دستگاه‌های مطمئن به شبکه، اشاره کرد.

همان‌طور که در قسمت قبلی بیان شد، هزینه‌های نصب فن‌آوری هوشمند می‌تواند از چند هزار دلار برای یک سیستم بی‌سیم تا ده‌ها هزار دلار برای یک سیستم سخت‌افزاری هزینه داشته باشد. این هزینه سنگینی است که باید بپردازید، به‌ویژه اینکه ممکن است یادگیری سیستم و عادت دادن افراد خانواده به سیستم‌های هوشمند نیز کمی سخت باشد.

 

تاثیر خانه‌های هوشمند بر زندگی انسان امروز

 

تاثیر خانه هوشمند در روند زندگی انسان

 

سیستم هوشمند‌سازی ساختمان تنها در خانه‌های لوکس و لاکچری قابل اجرا نیست، بلکه می‌توانید در خانه‌های معمولی و ساده نیز این سیستم را راه اندازی کنید. در صنعت ساختمان‌سازی یکی از برنامه‌هایی که در آینده بخش اصلی ساختمان‌ها را تشکیل می‌دهد، سیستم هوشمند سازی است. این سیستم نه تنها روشنایی، سرمایش و گرمایش بلکه بسیاری از سیستم‌ها ازجمله سیستم پارکینگ، سیستم استخر، سیستم موتورخانه و آبیاری فضای سبز را در بر می‌گیرد. با هوشمند سازی ساختمان سطح ایمنی ارتقا پیدا می‌کند و مصرف انرژی کاهش پیدا می‌کند.

 

نکات کلیدی

آشنایی با نحوه کنترل لوازم در خانه‌های هوشمند

انواع سیستم‌های به کار رفته در خانه‌های هوشمند

 مزایا و معایب خانه‌های هوشمند

مزیت‌ها:

 عیب‌ها:

 

 منبع :

investopedia

 

سوالات متداول

زمانی که صحبت از خانه هوشمند می‌شود یعنی تمام لوازم‌خانگی برقی به شبکه اینترنت متصل هستند و با یک وسیله واحد مانند تبلت یا لپ‌تاپ عملکرد آنها کنترل می‌شود. زمانی که در خانه نیستید، از هر جای دنیا و تنها با اتصال با اینترنت می‌توانید آنها را کنترل کنید. همچنین برخی از تجهیزات را می‌توان به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که کارها را به‌صورت برنامه‌ریزی شده انجام دهند.

می‌توان گفت هیچ محدودیتی برای اجرای هوشمند سازی در خانه‌ها وجود ندارد، این سیستم در هر خانه‌ای قابل‌اجرا است، اگر خانه‌ای دارای سیم‌کشی بسیار قدیمی است می‌توان از سیستم بی‌سیم و اگر هنوز ساخت ساختمان به اتمام نرسیده است، می‌توانید از سیستم با سیم استفاده کنید.

هر دو سیستم بر اساس استانداردهای لازم نصب می‌شوند و هر دو سیستم بخش عیب یابی دارند. در سیستم بی‌سیم، سیم‌کشی ساختمان تغییر پیدا نمی‌کند و از معایب این سیستم این است که اگر مودم قطع شود، ارتباط نیز قطع خواهد شد. در سیستم با سیم تابلو برق نیاز به فضای بیشتری دارد و باید در سایز بزرگ انتخاب شود، معمولاً این نوع سیستم با چهار رشته سیم ارتباط را برقرار می‌کند. اگر کار ساختمان به پایان رسیده است باید از سیستم بی‌سیم استفاده کنید و اما اگر هنوز کار ساختمان تمام نشده است، می‌توانید از سیستم با سیم استفاده کنید. از مزیت‌های سیستم با سیم این است که قطعی در آن وجود ندارد.

از آنجا که نوع سیم‌کشی ساختمان برای هوشمند سازی کمی متفاوت است، توصیه می‌شود قبل از اتمام ساخت خانه اگر تمایل به هوشمند سازی خانه دارید، سیستم را نصب کنید.

کاهش مصرف انرژی از مهم‌ترین دلایل استفاده از هوشمند سازی در خانه‌ها است. بسیاری از سیستم‌هایی که در خانه وجود دارند مانند سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و سیستم‌های روشنایی را می‌توانید زمانی که در خانه نیستید، قطع کنید تا انرژی بیهوده مصرف نشود. در مقابل صرفه‌جویی در انرژی می‌توانید هزینه‌های خود را مدیریت و پس‌انداز خوبی داشته باشید. اگر کودکی تنها در خانه است یا از سالمندان نگهداری می‌کنید، هوشمند سازی ساختمان می‌تواند کمک بزرگی به شما کند. آسایش، رفاه و امنیت از دیگر مزیت‌های استفاده از هوشمند سازی خانه است.

برچسب ها:

تیم تولید محتوا

شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی عظیم مدیا

لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید.

مقالات مرتبط

نظرات

مختاری
3 سال پیش
مثل همیشه عالی
پاسخ دهی